Tarik O. 7 jaar de cel in voor het doodrijden van Sebastiaan

09/08

Foto: 112Nieuwsgroep / aanhouding in Beuningen

Wijchen/Arnhem – Bij de hulpdiensten kwam op 24 november 2020 rond 19:42 de melding binnen van een aanrijding met letsel in de 15e straat van de Ververt. Hulpdiensten hebben er alles aangedaan om het slachtoffer te helpen maar alle hulp mocht niet baten.

Het slachtoffer, de 42-jarige Sebastiaan, maakte die avond met zijn vrouw een wandeling in Wijchen. Toen een bestelbus op hoge snelheid de wijk binnenreed, maakte hij daar een opmerking over tegen de bestuurder. Iets later, toen Tarik O. de wijk weer wilde verlaten, probeerde het slachtoffer een foto te maken van het kenteken, waarna Tarik O. volgens getuigen bewust op hem in reed.

De politie is direct met het onderzoek gestart. Zo zijn er meerdere burgernetmeldingen (2) verstuurd en is vanuit de lucht gekeken naar de vluchtende verdachte. De auto kon rond 20:15, na een korte achtervolging, worden staande gehouden in Beuningen. Verdachte Tarik O. uit Woerden werd even later aangehouden.

Pakketbezorger Tarik O. moet zeven jaar de cel in. Ook krijgt hij tbs met dwangverpleging. Dat heeft de Arnhemse rechter maandag bepaald.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste vorige maand 7 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen Tarik O., de pakketbezorger uit Woerden.

Lees ook eerdere berichtgeving

Pakketbezorger Tarik O. vervolgd voor doodslag na dodelijke aanrijding in Wijchen

Reconstructie gemaakt van doodrijden 42-jarige Sebastiaan

Indrukwekkende stille tocht voor doodgereden Sebastiaan

Doorrijder dodelijk ongeval Wijchen gepakt in Beuningen

Verdachte uit Woerden aangehouden na doorrijden dodelijke aanrijding

Dodelijke aanrijding in Wijchen; Bestuurder gaat ervandoor

Persoon aangereden. Bestuurder vlucht