Fietsster opzettelijk aangereden, gevluchte bestuurder meldt zich bij politie

06/08

Foto: Mario Kuppen

06/08

Foto: Mario Kuppen

06/08

Foto: Mario Kuppen

06/08

Foto: Mario Kuppen

06/08

Foto: Mario Kuppen

06/08

Foto: Mario Kuppen

Wijchen – vrijdagmiddag zijn de hulpdiensten omstreeks 15:00 opgeroepen voor een aanrijding met letsel op de Zuiderdreef. Op de plek van het ongeval ligt een fiets en wat autostukken zoals de bumper van een auto.

Ter plaatse bleek er een fietsster opzettelijk aangereden te zijn door een auto, de automobilist is na de aanrijding doorgereden. De politie heeft het vermoeden dat de automobilist de fietsster opzettelijk aangereden zou hebben. Zij kende elkaar en er zou sprake geweest zijn van een lang slepend relationeel conflict volgens de politiewoordvoerder. De fietsster is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en getuigen worden gehoord. Later op de middag heeft de gevluchte bestuurder van de auto zich gemeld op het politiebureau. Vanwege onderzoek is de Zuiderdreef langere tijd afgesloten geweest voor verkeer.