Veel schade bij brand in Wijchense supermarkt

03/06

Foto: Davy Derksen

03/06

Foto: Davy Derksen

Wijchen – in de nacht van woensdag op donderdag is de brandweer gealarmeerd voor een brand bij een supermarkt aan de Spoorstraat. Het pand raakte zwaar beschadigd door de brand.

Bij aankomst van de brandweer was de brand via de voor en achterzijde binnen gedrongen. Om de brand beter te kunnen blussen moest de brandweer de ramen forceren. Een uur na de aankomst had de brandweer de vlammen onder controle en konden de laatste brandresten geblust worden. Daarmee stopte ook de rookontwikkeling, die in de omgeving van de supermarkt goed te zien en te ruiken was.
De supermarkt heeft veel schade opgelopen bij de brand en ook de woningen boven de winkel liepen rookschade op. Naastgelegen winkels zijn gespaard gebleven.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. Mogelijk is de brand aangestoken. Opvallend genoeg zijn aan de achterzijde van de winkel twee panden beklad met witte verf. Bovendien werdย rond 01.30, enige tijd voordat de brandweer werd gealarmeerd, een persoon gezien bij de achterzijde en voorzijde van de winkel. Deze persoon is vastgelegd op bewakingsbeelden.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand. Hierdoor is er op en rond de Spoorstraat Politie aanwezig. Heeft u informatie over deze brand dan horen zij het graag van u via 0900-8844. Het centrum van Wijchen is gewoon bereikbaar.