Pakketbezorger Tarik O. vervolgd voor doodslag na dodelijke aanrijding in Wijchen

25/02

Foto: 112Nieuwsgroep / aanhouding in Beuningen

Wijchen – Bij de hulpdiensten kwam op 24 november 2020 rond 19:42 de melding binnen van een aanrijding met letsel in de 15e straat van de Ververt. Hulpdiensten hebben er alles aangedaan om het slachtoffer te helpen maar alle hulp mocht niet baten.

Het slachtoffer, de 42-jarige Sebastiaan, maakte die avond met zijn vrouw een wandeling in Wijchen. Toen een bestelbus op hoge snelheid de wijk binnenreed, maakte hij daar een opmerking over tegen de bestuurder. Iets later, toen Tarik O. de wijk weer wilde verlaten, probeerde het slachtoffer een foto te maken van het kenteken, waarna Tarik O. volgens getuigen bewust op hem in reed.

De politie is direct met het onderzoek gestart. Zo zijn er meerdere burgernetmeldingen (2) verstuurd en is vanuit de lucht gekeken naar de vluchtende verdachte. De auto kon rond 20:15, na een korte achtervolging, worden staande gehouden in Beuningen. De 18 jarige verdachte uit Woerden werd even later aangehouden.

Het Openbaar Ministerie verteld op 25 februari 2021 dat de 19-jarige verdachte Tarik O. de 42-jarige Sebastiaan met opzet tweemaal aanreed, nadat hij een opmerking had gemaakt over het rijgedrag van Tarik O. Volgens het OM is er uit het politieonderzoek en het horen van meerdere getuigen gebleken dat het geen noodlottig ongeval betrof, maar dat er echt sprake was van opzet. Daarom wordt de verdachte vervolgd voor doodslag. Ook wordt het hem zwaar aangerekend dat hij na de aanrijding is weggereden.

Verdachte Tarik O. wilde graag via een online verbinding bij de zitting aanwezig zijn vanuit het huis van bewaring. Maar dat is volgens de rechtbank door omstandigheden op het laatste moment niet gelukt. ”Verdachte is niet onwillig bij de zaak aanwezig te zijn en zal er volgende keer zelf ook echt zijn” beloofde zijn advocaat Korfker. Zij wil acht getuigen laten horen, omdat die geen eensluidend oordeel zouden hebben over de precieze gebeurtenissen. De rechtbank geeft daar toestemming voor.

Ook besliste de rechtbank dat de verdachte nog zeker drie maanden vast blijft zitten. Normaal gesproken zou de rechtbank Oost-Nederland deze zaak behandelen, want daar valt Wijchen onder. Maar daar werkt een familielid van de verdachte. Om alle schijn van vooringenomenheid te voorkomen, is de rechtszaak daarom verplaatst naar Utrecht.

Lees ook eerdere berichtgeving

Reconstructie gemaakt van doodrijden 42-jarige Sebastiaan

Indrukwekkende stille tocht voor doodgereden Sebastiaan

Doorrijder dodelijk ongeval Wijchen gepakt in Beuningen

Verdachte uit Woerden aangehouden na doorrijden dodelijke aanrijding

Dodelijke aanrijding in Wijchen; Bestuurder gaat ervandoor

Persoon aangereden. Bestuurder vlucht