Meerdere scheurende hardrijders kunnen rijbewijs inleveren

Wijchen – De politie heeft gistermiddag meerdere rijbewijzen ingenomen nadat er bestuurders over de weg scheurde.

Op de A50 in Wijchen werd een onopvallende surveillanceauto van de politie met hoge snelheid ingehaald. Bij het volgen werd er een snelheid gemeten van 219 km/u waar op dat moment 130 km/u was toegestaan. De bestuurder is aan de kant gezet en het rijbewijs werd ingenomen. Het gaat om een 42-jarige Nijmegenaar en het was niet de eerste keer dat zijn rijbewijs is ingevorderd voor te hard rijden. In 2017 was de man ook al zijn rijbewijs kwijt door een forse snelheidsovertreding.

Even later werden er op de Graafseweg twee motorrijders gezien die over de Graafseweg scheurde. De politie heeft bij hen een snelheid gemeten van 139 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De twee motorrijders van 25 en 26 jaar uit de gemeente Uden konden ook hun rijbewijzen inleveren.