Update: 12.000 hennepstekjes in onderzoek FIOD bij bedrijfspand

20/12

Foto: Davy Derksen

20/12

Foto: Lars Schwachรถfer

20/12

Foto: Lars Schwachรถfer

20/12

Foto: Lars Schwachรถfer

20/12

Foto: Davy Derksen

20/12

Foto: Lars Schwachรถfer

20/12

Foto: Davy Derksen

Wijchen – De FIOD heeft vrijdagmiddag een inval gedaan in een Industriepand aan de Nieuweweg in Wijchen. Het gaat om leegstaand pand.

Bij de inval zijn medewerkers van de politie, douane, Liander en een ruimploeg van Domeinen (hennepteam) aanwezig. Er werd een sterke wietlucht geroken en een hennepkwekerij aangetroffen. Hoe groot de kwekerij is kon de politievoorlichter nog niet vertellen.

De politie heeft vier aanhoudingen verricht. Er wordt onderzoek gedaan. Waarom de FIOD een inval heeft gedaan kon de voorlichter nog niet zeggen. Hierover zal later meer bekend worden.

Update:
In het bedrijfspand zijn 12.000 stekjes aangetroffen. Deze stonden klaar in kerstpakketten om te versturen naar klanten meldt de politie.

De FIOD en douane hebben een inval gedaan in de loods in een onderzoek naar illegale tabak industrie. In het pand is naast de 12.000 hennepstekken een illegale productieruimte voor waterpijptabak ontdekt.

Bij de doorzoeking van de loods werd ruim 5.500 kilo tabak in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op 2.000 kg glycerine, geur en smaakstoffen en verpakkingsmaterialen. Alle machines, tabak en toebehoren zijn afgevoerd en vernietigd.

Waterpijptabak is een product dat zonder vergunning en accijnsafdracht niet mag worden geproduceerd of voorradig mag zijn. Over de in beslag genomen hoeveelheid illegale tabak zou bijna 600.000 euro accijns/ afgedragen moeten worden.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.