Dode en zes gewonden bij ernstig ongeval op A73

22/10

Foto: Jesse van den Hater

22/10

Foto: Jesse van den Hater

22/10

Foto: Jesse van den Hater

22/10

Foto: Rijkswaterstaat

22/10

Foto: Jesse van den Hater

Wijchen – Dinsdagochtend heeft er op de A73 bij Wijchen een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij zijn 6 personen gewond geraakt en is er een persoon overleden. Bij het ongeval waren twee vrachtwagens, twee personenauto’s en een busje bij betrokken.

De woordvoerder van de Veiligheidsregio meldt dat er onder de slachtoffers een persoon is met ernstig letsel. Verder zijn onder andere een vader, moeder en twee kinderen uit voorzorg ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. De A73 in de richting van Nijmegen is afgesloten vanwege onderzoek en opruimwerkzaamheden. Op de ongevalslocatie is het een grote ravage. De weg blijft nog afgesloten tot de spits. Er zijn schermen geplaatst om de locatie af te schermen. In de richting van Venlo is de rijbaan afgesloten, verkeer wordt geleid via de vluchtstrook.