Slachtoffer kermisongeval Deca Dance buiten levensgevaar; OM start onderzoek

17/09

Foto: 112Nieuwsgroep

Wijchen – Het slachtoffer, een 38-jarige Wijchenaar, raakte maandagavond zwaargewond toen een karretje los was gerukt door een plaat die onder de karretjes naar boven was gekomen.

De Wijchenaar kon zijn zoon nog uit het karretje duwen maar raakte zelf bekneld. De attractie zou nog enkele rondjes doorgedraaid zijn melden getuigen. De man liep ernstig letsel op en werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Vandaag maakt gemeente Wijchen bekend dat de man buiten levensgevaar is. De man liep open botbreuken op aan zijn benen en raakte gewond in zijn gezicht en aan zijn hoofd. De man verblijft nog in het ziekenhuis. De zoon van de man liep een polsbreuk op. Vijf andere raakte lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis.

De NVWA doet onderzoek naar het ongeval. Ook is het OM een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het ongeval met de attractie. Dat is de normale gang van zaken als er bij dergelijke incidenten slachtoffers vallen met ernstige verwondingen. De attractie is verzegeld en zal woensdag naar een onderzoekslocatie worden gebracht weet de Gelderlander te melden. De burgemeester is ook langsgegaan bij de familie. Na overleg met de familie is besloten de kermis door te laten gaan en ook de lasershow, dit mede omdat vandaag duidelijk werd dat de man buiten levensgevaar is.

Klik hier voor eerdere berichtgeving, foto’s en video.