Escaperoom onder water geopend door Burgemeester Bruls

16/06

Foto: Davy Derksen

16/06

Foto: Davy Derksen

16/06

Foto: Davy Derksen

16/06

Foto: Davy Derksen

Wijchen – Zondagmiddag heeft Burgemeester Bruls van Nijmegen de nieuwe escaperoom op recreatieplas de Berendonck officieel geopend. De bedenkers en ontwikkelaars zijn van Duikteam De Kaaiman uit Nijmegen.

De escaperoom is de eerste ter wereld en het betreft ook het grootste en modernste onderwaterhuis van Europa. Het onderwaterhuis is een omgebouwde zeecontainer welke op 18 meter diep op de bodem van het meer ligt. Bezoekers worden hier opgesloten net zoals bij ‘gewone’ escaperooms en moeten door het oplossen van opdrachten en puzzels een sleutel verdienen om de ruimte te kunnen verlaten. Het huis is enkel te bereiken met een duikuitrusting en er is één in en uitgang. Binnen in het huis is het volledig droog.

De veiligheid wordt in de gaten gehouden via beeld en intercom. Snorkellaars aan de oppervlakte en bezoekers vanaf de kant kunnen helpen bij het oplossen van de opdrachten. In de controleruimte wordt alles goed in de gaten gehouden en wordt het spel beïnvloed met in en uitschakelen van het licht.