Bedrijfspand op last van Burgemeester gesloten.

11/06

Foto: politie Wijchen

11/06

Foto: politie Wijchen

Wijchen – De burgemeester heeft naast een strafrechtelijk onderzoek besloten om een bedrijfspand aan de Kraanvogelstraat 15 te sluiten. Dit alles na aanleiding van een in werk zijnde hennepkwekerij die op 25 april was aangetroffen.

Er werd onderzoek gedaan op 25 april na aanleiding van een stroomstoring. Hieruit kwam men achter een verborgen ruimte in het bedrijfspand. Er stonden in de in werking zijnde hennepkwekerij bijna 900 planten. Tevens was er sprake van diefstal stroom, brandgevaar en illegale bewoning. Er is een aanhouding verricht tijdens het onderzoek en het verdere strafrechtelijke onderzoek loopt nog.

De politie laat weten dat er gedurende de sluiting van 1 jaar niemand meer in het pand mag komen. Het pand wordt verzegeld door de gemeente. Ziet u wel mensen in het pand dan roept men op om direct de politie te bellen.