Grote controle door politie en gemeente op de Wighenerhorst

21/03

Foto: politie Wijchen

21/03

Foto: politie Wijchen

Wijchen – Vandaag wordt er een actiedag gehouden op recreatiepark Wighenerhorst. Hierbij wordt samengewerkt door politie en gemeente.

Er staan tenten bij de slagboom en ieder wordt ondervraagd over zaken zoals nationaliteit, werk, woonplaats en of ze staan ingeschreven bij de gemeente in Wijchen. Op het park zelf worden huisjes gecontroleerd.

De controle wordt gehouden om erachter te komen wie er wonen en waarvoor de huizen gebruikt worden. Mocht dit in strijd zijn met het bestemmingsplan en/of andere regelgeving dan zou hier tegenop getreden worden. Het recreatiepark moet gebruikt worden waarvoor het bestemd is meldt de gemeente: recreëren.

Het gaat er gemoedelijk aan toe op het park. De actie is begonnen om 5:30 vanmorgen en gaat de gehele dag duren.

Een soortgelijke actie hield de politie en en gemeente Beuningen vorige maand ook op het Ewijkse vakantiepark Groene Heuvels. Op dat park zouden, zo bleek uit die actie, meer dan vijfhonderd arbeidsmigranten wonen. Om iedereen in kaart het brengen, volgt er – zo liet burgemeester Daphne Bergman eerder weten – nog een tweede actie. Wanneer is onbekend.