5-jarige leerling Antoniusschool moet zich omkleden ivm Sinterklaas

05/12

Foto: 112Nieuwsgroep

Alverna – Woensdagochtend verliep het welkom van Sinterklaas bij de Antoniusschool in Alverna anders dan anders. Kinderen verkleed als Sint of als Piet waren zelfs niet welkom.

Eรฉn jongetje die geheel verkleed was als piet moest zelfs met zijn moeder naar huis om zich om te kleden meldt de Gelderlander. Zijn moeder en ook andere moeders waren boos weet de Gelderlander te melden.

Bestuurder Hennie Biemond, van Kans en Kleur, verteld aan de Gelderlander dat de leerkrachten zelf kozen voor het achterwege laten van Piet of Sint, zodat het ‘spel’ niet verstoort wordt. Het pietenbesluit is genomen door de leerkrachten van de onderbouw van de Alvernese school, zo meldt ze. Het is dinsdag verteld aan de kinderen in de klas met het verzoek het thuis te melden. Het besluit is niet in de nieuwsbrief vermeld noch hebben ouders een email mogen ontvangen .

De school gaat donderdag terugkijken met de ouders wat er is gebeurd. Echter is het feest voor de 5-jarige Dave Peters en velen andere wel verpest.