Open dag brandweer Wijchen 2017

Zaterdag 9 september heeft brandweer Wijchen hun eerste open dag gehouden. Ondanks dat er tussendoor flinke regenbuien plaatsvonden was het een enorm succes.

Jong en oud genoten van alles wat te zien en te ondernemen was. Je kon ingeloot worden om mee omhoog te gaan met de hoogwerker. Politie en ambulance waren buiten op het plein aanwezig evenals een vrachtwagen waar men kon ervaren hoe het was om in de rook te lopen en konden kinderen zelfs een echt vuurtje blussen. Er stond aan de voorzijde bij de brandweer ook een Crashtender en Stoffel reed af en aan met de kinderen en hun ouders. Verder vonden er ook demonstraties plaats op het buitenterrein zoals een auto open knippen en vlam in de pan.

Binnen was er ook voldoende te beleven. Er werden foto’s getoond van inzetten, er stond een springkussen en men kon allerlei oefeningen uitvoeren die een brandweerman ook moet doen. De voorlichtingsauto stond er ook met allerlei onderwerpen. De brandweer auto’s waren opengesteld dus iedereen kon ook echt even ervaren hoe het was om in zo een brandweer auto te zitten. Naast dit alles was ook EHBO vereniging Wijchen aanwezig met hun stand. Op het kleine buiten terrein aan de zijkant konden kinderen op nog een andere springkussen en konden de kinderen spuiten met een brandslang op het spuithuisje.

Het was een geslaagde dag ondanks de verschillende regenbuien en zeker voor herhaling vatbaar.